(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
slavnostní boršč
Potřebné ingredience
Na 5 l hrnec
250 g vepř.maso
250 g hov.maso
¾ kg brambor
5ks mrkev
1 celer
2 ks petržel
1 sklenice řepa sterilovaná
1 cibule větší
kopr steril nebo čerstvý(dle možnosti)
bobkový list 3 ks,pepř celý,nové koření
příloha pečivo,pomazánkové máslo,česnek
zakysaná smetana
Postup přípravy
postup:
maso nakrájíme na menší kousky ,orestujeme na opečené cibulce,
osolíme,přidáme koření,lehce podlijeme a chvíli dusíme,aby maso změklo
potom přidáme – brambory pokrájené na malé kostičky,kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle,vaříme do měkka,před koncem přidáme celou sklenici červ.řepy i s nálevem,
mícháme dovaříme přidáme půl skleničky kopru – nechávám odležet do druhého dne,aby se chutě promíchali
vznikne velmi hustá polévka – je to hlavní pokrm
podáváme do hlubokého talíře,na vrch dáme 2 lžíce zakysané smetany
po zamíchání má boršč krásnou růžovou barvičku
k boršči se podává houska nebo pečivo,které se dá namazat pomazánkovým máslem a potřít lehce rozetřeným česnekm
je to pochoutka
maso nakrájíme na menší kousky ,orestujeme na opečené cibulce,
osolíme,přidáme koření,lehce podlijeme a chvíli dusíme,aby maso změklo
potom přidáme – brambory pokrájené na malé kostičky,kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle,vaříme do měkka,před koncem přidáme celou sklenici červ.řepy i s nálevem,
mícháme dovaříme přidáme půl skleničky kopru – nechávám odležet do druhého dne,aby se chutě promíchali
vznikne velmi hustá polévka – je to hlavní pokrm
podáváme do hlubokého talíře,na vrch dáme 2 lžíce zakysané smetany
po zamíchání má boršč krásnou růžovou barvičku
k boršči se podává houska nebo pečivo,které se dá namazat pomazánkovým máslem a potřít lehce rozetřeným česnekm
je to pochoutka
servírujeme se zakysanou smetanou
k boršči podáváme pečivo namazané pomazánkovým máslem a potřené česnekem
je to výborný :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé